Kom kijken in de waterstofproeftuin van Den Helder

Werkt jouw bedrijf of organisatie in of met de Port of Den Helder of ben je vanuit de politiek geïnteresseerd in duurzaamheid? Kom dan kijken in de waterstofproeftuin van Den Helder op 26 januari 2023!

Zephyros werkt hier met ketenpartners aan de ontwikkeling van een volledig groene waterstofketen in de haven. Van de opwekking van groene stroom tot het gebruik van groene waterstof bij de inzet van vaartuigen in en rond de haven en op de Waddenzee.

Tijdens dit evenement wordt je bijgepraat over de waterstofproeftuin, de uitdagingen en de kansen voor de haven en haar gebruikers, toeleveranciers en partners. Onderwerpen die bij dit evenement centraal staan zijn:

  • Emissievrij transport over weg en water
  • Duurzame logistiek en infrastructuur
  • Duurzame samenwerking en toelevering

 

De haven van Den Helder ligt op een cruciaal verbindingspunt tussen de Noordzee en de Waddenzee. Aan de ene kant als een ‘logistieke pitstop’ voor offshore-activiteiten en aan de andere kant als Waddenhaven van waaruit maritieme bedrijven veel op het wad werken ten behoeve van vaarwegbeheer, natuurbeheer en recreatie. Vanuit deze dubbelrol is verduurzamen voor de Port of Den Helder een prioriteit.

De toekomst van maritiem transport is varen op waterstof. Doelstelling van dit event is om potentiële gebruikers en andere stakeholders uit de keten kennis te laten maken met de mogelijkheden en uitdagingen in een proeftuinomgeving in de Port of Den Helder. Op deze manier kunnen zij, op basis van eigen ervaringen en proefnemingen, een onderbouwde keuze maken om deze transitie naar waterstof onderdeel te laten zijn van hun toekomstige bedrijfsvoering.

Meld je hier aan voor dit evenement. 

Het programma volgt nog. Let op: het aantal plaatsen aan boord is gelimiteerd, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Gerelateerde updates

Nog geen gerelateerde updates gevonden.