Eerste vaartochten voor de C-Boat door de haven van Den Helder

Een belangrijke mijlpaal voor de Waterstof proeftuin in Noord-Holland Noord! Waterstof is nu direct beschikbaar om te bunkeren in de Port of Den Helder en de C-Boat en Watertaxi hebben alvast geoefend en getest hoe ze met waterstof veilig kunnen tanken.

 De C-Boat heeft de eerste vaartochten door de haven van Den Helder erop zitten en de Watertaxi zal vanaf januari 2023 ook gaan varen. De komende weken zullen er verschillende gebruikers kennis gaan maken met varen op Waterstof in de proeftuin.  Op deze manier kunnen zij, op basis van eigen ervaringen en proefnemingen een onderbouwde keuze maken om deze transitie naar waterstof onderdeel te laten zijn van hun toekomstige bedrijfsvoering.

De waterstofproeftuin is een van de projecten binnen het Programma Green Shipping Waddenzee. Deze is tot stand gekomen met steun van het Waddenfonds, Investeringskader Waddengebied en de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland. De waterstofproeftuin in Den Helder wordt daarnaast gesteund door de Regio Deal: maritiem cluster kop van Noord-Holland.

Gerelateerde updates

Nieuws

Ervaringen waterstofproeftuin gedeeld met haven gebruikers

Afgelopen donderdag kwamen meer dan 100 haven-gebruikers op uitnodiging van Green Shipping Waddenzee samen in de waterstofproeftuin in de Port …

Lees verder