Ervaringen waterstofproeftuin gedeeld met haven gebruikers

Afgelopen donderdag kwamen meer dan 100 haven-gebruikers op uitnodiging van Green Shipping Waddenzee samen in de waterstofproeftuin in de Port of Den Helder. Bezoekers konden per waterstof-aangedreven vaartuig, de H2 C-boot (H2 Marine Solutions) en de Watertaxi Rotterdam (SWIM-consortium), naar de bijeenkomst op de unieke locatie van het Koninklijk Instituut voor de Marine (KIM).

Ketenpartners deelden kennis en opgedane ervaringen met de gasten rondom de thema’s emissievrij transport in de maritieme sector, duurzame logistiek, infrastructuur, samenwerking en toelevering als ook de uitdagingen voor havens en bedrijven.

Met overweldigende interesse en kennis vanuit het bedrijfsleven, lokale- en nationale politiek en kennisinstellingen ontstonden mooie samenwerkingen en werd gezamenlijk het waterstof vliegwiel aan geslingerd.

Op basis van de opgedane ervaringen en proefnemingen kunnen de maritieme gebruikers een onderbouwde keuze maken om de transitie naar waterstof onderdeel te laten zijn van hun toekomstige bedrijfsvoering.

Gerelateerde updates

Nieuws

Statkraft verkent productie van 15.000 ton groene waterstof in Port of Den Helder

De Noorse energieproducent Statkraft gaat de ontwikkeling van een elektrolyser in de Port of Den Helder onderzoeken voor het groene …

Lees verder