Officiële kick-off van de Zephyros Proeftuin

Afgelopen week op 16 november was de officiële kick-off van de Zephyros Proeftuin. De ketenpartners en meer dan 15 maritieme proefnemers kwamen samen in de oude Visafslag in Den Helder. Met de woorden “think big but start small” trapte Kees Turnhout, plaatsvervangend directeur van PoDH, de bijeenkomst af.

De proeftuin laat potentiële gebruikers van waterstof in de maritieme sector kennismaken met de technologie aan de hand van een praktijkervaring. Door middel van de H2 Coach Boat en de watertaxi van SWIM wordt een eerste stap gezet richting een emissie loze zeehaven. De proeftuin wil potentiële gebruikers interesseren voor een mogelijke overstap naar het gebruik van waterstof in hun eigen gebruiksvoering.

“Waterstof is niet zo spookachtig alleen moet je leren er anders mee omgaan” zei Cees van Bladel van H2 Maritime Solutions en ontwikkelaar van de C-boat. De deur staat open voor maritieme partijen om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen richting een duurzame en zero emissie scheepvaart.

Tussen 16 november en 26 januari kunnen toekomstige potentiële gebruikers kennis opdoen rondom het gebruik van waterstof, veiligheidsaspecten en ‘bunkeren’ in verschillende toepassingen. De uitkomsten en ervaringen zullen tijdens de bijeenkomst op 26 november gedeeld worden.

Ben jij als maritieme gebruiker, technische partij of publieke instelling benieuwd wat varen op waterstof voor jou kan betekenen meld je dan op tijd aan want er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Aanmelden voor dit evenement kan via deze link. 

Gerelateerde updates

Nieuws

Statkraft verkent productie van 15.000 ton groene waterstof in Port of Den Helder

De Noorse energieproducent Statkraft gaat de ontwikkeling van een elektrolyser in de Port of Den Helder onderzoeken voor het groene …

Lees verder