Presentatie H2C Boot

Vrijdag 24 juni werd de H2C Boot voor het eerst in kleine kring gepresenteerd. Deze mijlpaal werd samen met partijen Wajer Yachts, Watersportverbond en Rijkswaterstaat gevierd. Deze partijen maken de bouw van de waterstofboot mede mogelijk. De presentatie vond plaats bij Koedood in Hendrik Ido Ambacht.

De afgelopen week was de H2C boot – Waterstof Coach Boot – op de kade te bezichtigen tijdens de ‘Youth Saling World Championships’ in Scheveningen. Met een afvaardiging van 69 landen, was dit een mooie gelegenheid om de boot wereldwijd te laten zien aan de toekomstige gebruikers ervan. Op deze manier werd ook direct al de eerste feedback ontvangen. Zo wordt er nog gekeken om de boot lichter te maken dan dat hij nu is (1.200 kg) en om de brandstofcellen met water te koelen in plaats van met lucht.

Proeftuin Zephyros in Port of Den Helder
Momenteel is de H2C boot nog niet in de vaart en worden de componenten, zoals de buitenboordmotor, op het droge getest. Het is de bedoeling dat de boot eind augustus elektrisch gaat varen en in september voor het eerst op waterstof. Vanaf half oktober zal de H2C Boot dienst gaan doen voor diverse eindgebruikers in de proeftuin van Zephyros-NHN. Deze proeftuin vindt plaats in en rond de haven van Den Helder. De gebruiker van de H2C boot is zeer divers. De ‘C’ staat dan ook niet alleen voor Coach, maar o.a. ook voor Cargo. Het is de bedoeling dat dan ook de Waterstof Watertaxi in de proeftuin gaat varen.

Gerelateerde updates

Nieuws

Statkraft verkent productie van 15.000 ton groene waterstof in Port of Den Helder

De Noorse energieproducent Statkraft gaat de ontwikkeling van een elektrolyser in de Port of Den Helder onderzoeken voor het groene …

Lees verder